Bryndza z mleka krowiego wzbogacona o szczyptę czosnku niedźwiedziego
Tradycyjny góralski przysmak o wyrazistym smaku
Marzą Ci się tradycyjne oscypki? Warszawa, Kraków, Wrocław, Poznań, Gdańsk – cała Polska. Dostarczamy nasze produkty na terenie całego kraju. Dodaj do koszyka ulubione smaki, złóż zamówienie on-line i ciesz się klasycznymi przekąskami jeszcze w tym samym tygodniu! Miękki ser z mleka krowiego – bryndza – bez wątpienia podbije Twoje serce. Tym razem wzbogaciliśmy podhalańską recepturę o małą szczyptę czosnku niedźwiedziego. Całość cechuje się wyrazistym smakiem oraz zapachem.
Ręczna produkcja sera podpuszczkowego
Bryndz – miękki ser z mleka krowiego – produkowany jest ręcznie z wysokiej klasy produktów pozyskiwanych od trzody biegającej pod naszą Bacówką. Dojrzewa w cieple blisko 14 dni. Nasz podpuszczkowy przysmak z czosnkiem niedźwiedzim nie posiada barwników, polepszaczy smaków oraz konserwantów. Stąd też jego data ważności oscyluje w graniach 2-3 tygodni. Jest niezastąpiony na kanapki bądź jako składnik farszu na pierogi.
Cechy:
Przechowywać w temp. 2-8 stopni C
Data ważności: 2-3 tygodnie w zależności od partii produkcji.
Waga każdego serka : 250g
Konserwanty : Brak
Sugerowany sposób podania: Polecamy do pierogów badz jako pasta na kanapki.
Wyprodukowano w Polsce na Podhalu.
Wszystkie nasze sery są produkowane ręcznie dlatego waga każdego z nich jest podana w przybliżonych wartościach.
Wszystkie serki pakujemy hermetycznie.
Nasze oscypki są zawsze świeże i smaczne, wędzone tradycyjną metodą przy użyciu drewna bukowego.