Wyjątkowo maślany, lekko wędzony ser
Zakopiańskie oscypki – rodzaje serów góralskich w naszym sklepie
Nasz asortyment kryje w sobie różnego rodzaju sery owcze oraz krowie, idealnie współgrające zarówno ze słodkimi jak i słonymi dodatkami. Tym razem mamy przyjemność przedstawić Ci wyjątkowy, maślany przysmak – lekko wędzony oscypek z mleka krowiego, z niewielką ilością soli. Średniej wielkości produkt zachwyca charakterystycznym smakiem oraz miękką, przyjemną konsystencją. Delikatnie wyrobiony, idealnie nadaje się na kanapki. Ze względu na stosunkowo neutralną naturę, może być łączony zarówno z klasycznymi dodatkami jak i np. dżemem żurawinowym.
Jakość niejedno ma imię – przebieraj w różnych rodzajach oscypka
Tradycyjne góralskie sery owcze i krowie dostępne w naszym asortymencie opatrzone zostały prestiżowym certyfikatem jakości Wyroby Naturalne Polska. Każdy z prezentowanych przez nas oscypków wykonany został ze starannie dobranych składników, w tym mleka krowiego. Całość pozbawiona została konserwantów, polepszaczy smaków oraz barwników.
Cechy:
Przechowywać w temp. 2-8 stopni C
Data ważności: 2-3 tygodnie w zależności od partii produkcji.
Waga każdego serka : 300g
Konserwanty : Brak
Sugerowany sposób podania: Polecamy na zimno jako przekąska.
Wyprodukowano w Polsce na Podhalu.
Wszystkie nasze sery są produkowane ręcznie dlatego waga każdego z nich jest podana w przybliżonych wartościach.
Wszystkie serki pakujemy hermetycznie.
Nasze oscypki są zawsze świeże i smaczne, wędzone tradycyjną metodą przy użyciu drewna bukowego.