Wędzony serek kozi mieszany – grillowo-kanapkowy
Zakopiańskie oscypki na wyciągniecie Twoich rąk!
Zastanawiasz się, gdzie znajdziesz najlepsze oscypki? Zakopane zaprasza! Jeżeli jednak nie możesz odwiedzić nas osobiście, zapoznaj się z bogatą ofertą wyśmienitych serków mieszanych. Tym razem mamy zaszczyt zaprezentować Ci wyjątkowy smakołyk – wędzony ser kozi. Ten niecodzienny mieszany przysmak (z dodatkiem mleka krowiego) doskonale sprawdzi się zarówno na ciepło (w formie grillowanej) jak i na zimno (na kanapki). Prezentowany oscypek charakteryzuje się stosunkowo delikatną konsystencją i lekkim, słonym posmakiem.
Tradycyjna, zakopiańska produkcja oscypka
We wszystkich naszych smakołykach – serach krowich, kozich, owczych (mamy prawie wszystko jeśli chodzi o oscypka) – produkcja odbywa się ręcznie, zgodnie z tradycyjnymi recepturami. Bazujemy wyłącznie na zdrowych, naturalnych składnikach – głównie mleku. Stronimy od konserwantów, barwników i polepszaczy smaku, stąd też nasze wyroby cechują się krótką datą ważności (do 3 tygodni). Wędzone, kozie przekąski pakowane są hermetycznie.
Cechy:
Przechowywać w temp. 2-8 stopni C
Data ważności: 2-3 tygodnie w zależności od partii produkcji.
Waga każdego serka : 30-35gg
Konserwanty : Brak
Sugerowany sposób podania: Polecamy na zimno jako przekąska.
Wyprodukowano w Polsce na Podhalu.
Wszystkie nasze sery są produkowane ręcznie dlatego waga każdego z nich jest podana w przybliżonych wartościach.
Wszystkie serki pakujemy hermetycznie.
Nasze oscypki są zawsze świeże i smaczne, wędzone tradycyjną metodą przy użyciu drewna bukowego.